Geld verdienen door zuinig te leven

Cashback acties zijn een uitstekende manier om zuiniger te leven en minder geld uit te geven. Voor wie moeite heeft om de rekeningen te betalen, kan geld lenen de enige optie lijken. Op de korte termijn kan dit ook verstandig zijn. Besparen kan echter op termijn ook leiden tot meer geld op je rekening.

Waarop valt te besparen?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar je op kunt besparen. Hiervoor moet je alle inkomsten en uitgaven op een rijtje zetten. Neem ook uitgaven mee die incidenteel voorkomen, zoals bijvoorbeeld de kosten die je maakt voor het repareren van de auto of het bedrag dat je jaarlijks uitgeeft aan vakanties. Wanneer alle cijfers op papier staan, zie je in één oogopslag waar je minder aan kunt uitgeven. Het kan zijn dat je denkt dat je te weinig verdient, maar nu ziet dat je wel erg vaak eten bestelt en voordeliger uit bent door dit te beperken tot eens per maand. Je kunt alleen geld verdienen door zuinig te leven door minder uit te geven dan er binnen komt. Aan de inkomstenkant van het plaatje kun je alle inkomsten meenemen, zoals bijvoorbeeld je salaris en meevallers als een belastingteruggave. Nog beter is het om meevallers direct aan de kant te zetten om zo een spaarpotje op te bouwen.

Goedkope boodschappen doen

De Vlaming besteedt 12,5 procent van het huishoudbudget aan boodschappen. Veel mensen kunnen flink besparen op de boodschappen. Als jij iedere dag met honger naar de supermarkt gaat, is het goed mogelijk dat je meer koopt dan je eigenlijk nodig hebt. Boodschappen kunnen erg goedkoop zijn als je het op een slimme manier aanpakt. Zo is het al snel mogelijk om wekelijks €20,- te besparen op de boodschappen door een lijstje te maken en een budget op te stellen. Hou je aan dit bedrag en geef niet meer uit. Dit helpt je om een stuk kritischer te kijken naar je aankopen. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van cashback acties bespaar je tot wel 100 procent op het aankoopbedrag. Zet het geld dat je bespaart direct apart, zodat je op een later moment een appeltje voor de dorst hebt.

Gewoonte maken van sparen

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je bespaarde geld weer weglekt. Maak er een gewoonte van om 10 procent van al het inkomen dat je binnenkrijgt opzij te zetten. Door dit aan het begin van de maand direct naar je spaarrekening over te maken, voorkom je dat je het geld toch opmaakt. In het begin is het even wennen, omdat je wat minder te besteden hebt dan normaal. Hier raak je echter snel gewend aan. Stop ook al het geld dat je bespaart in jouw buffer. Heb je een boodschappenbudget van €100,- per week en heb je een tientje over? Maak het direct over naar je spaarrekening.