Jouw slaapkamer opknappen voor weinig geld

Een woonkamer is snel opgeknapt, maar bij een slaapkamer kan dat nog wel eens lastig zijn. Dat komt natuurlijk ook voornamelijk omdat je daar niet heel de dag doorbrengt. Het is dan ook moeilijk te bepalen, wat je precies aan moet passen wil je meer sfeer creëren. En wat wil je nou eigenlijk uitstralen in de slaapkamer? Rust is natuurlijk heel belangrijk, maar hoe doe je dat in een kleinere ruimte? In dit artikel geven we jou tips om ook van jouw slaapkamer een oase van rust te maken.

Durf te kiezen voor kleur

Een slaapkamer hoeft niet wit te zijn, wat veel mensen altijd denken. Het is juist heel mooi om met kleuren te spelen in deze ruimte. Ook kleur kan namelijk zorgen voor rust. Een kleurtje op de muur, achter het bed geeft bijvoorbeeld al een hele andere uitstraling als je binnen komt. Dat hoeft natuurlijk geen uitbundige kleur te zijn, beige tinten kunnen al voldoende zijn. 

Kleur creëer je niet alleen door de muren te verven. Kleur kun je ook terug laten komen in accessoires bijvoorbeeld. Denk bijvoorbeeld aan een groot schilderij boven het bed of een canvas print. Bij https://www.photowall.com/be-nl/canvas hebben ze bijvoorbeeld al hele mooie designs, waarmee je jouw slaapkamer een opknapbeurt geeft. 

Zo min mogelijk meubels

Voor de ene persoon zal dit misschien raar klinken en voor de ander juist heel logisch. In een slaapkamer heb je niet veel meubels nodig, want je slaapt er alleen. Hoe meer meubels je in een ruimte gaat neerzetten, hoe drukker dat het wordt. In de slaapkamer wil je dat absoluut voorkomen, want zoals we al zeiden, het is de plek waar je slaapt. De plek waar je slaapt moet rust uitstralen en dat bereik je alleen als niet de hele kamer is vol gebouwd. 

Mocht je een kamer over hebben in huis, probeer daar dan zoveel mogelijk kledingkasten neer te zetten, zodat je een echte ‘kledingkamer’ creëert. Ook al staan de kasten tegen de wand, ze nemen toch behoorlijk wat ruimte in. Het is natuurlijk ook veel fijner als je partner bijvoorbeeld eerder op moet staan. Hij of zij kan dan rustig op zoek naar een outfit in de kledingkamer, zonder jou te hoeven wekken. 

Bovendien zul je ook minder tijd kwijt zijn met poetsen. Waar meubels staan, is natuurlijk stof. Dat zal dus automatisch minder zijn als je alleen een paar nachtkastjes in de slaapkamer hebt staan. 

Durf groots te denken

Als je niet meer het fijne gevoel krijgt in de slaapkamer, dan ben je al snel in staat om spullen weg te gooien. Soms is dat ook de beste keuze. Als je niet meer dat fijne rustgevende gevoel krijgt, dan moet je misschien eens denken aan het veranderen van de indeling of verandering van meubels. Misschien wil je juist wel verhuizen naar zolder, omdat je de ruimte toch niet meer zo fijn vindt. Wellicht ben je na jaren wel toe aan een nieuw bed. Ook dat is natuurlijk mogelijk. Durf die veranderingen dan ook toe te laten. Verandering is goed en kan daarna weer zorgen voor rust. 

Pas wat kleine dingen aan

Een aanpassing in accessoires kan bijvoorbeeld ook al veel doen. Kies bijvoorbeeld eens voor een andere hanglamp boven het bed. Of kies voor andere lampjes op de nachtkastjes. Alleen die aanpassingen kunnen aan de uitstraling al veel veranderen. Durf ook dan weer te spelen met kleur. Niet alles hoeft zwart wit te zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een gouden lamp, die mooi bij de beige muur matcht. 

Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook een vloerkleed neer leggen naast het bed. Zo stap je niet meer op de koude vloer ‘s ochtends en creëer je net wat meer gezelligheid in de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een kleed die matcht bij de kleur van de muur, zodat je weer balans en eenheid creëert. 

Ook het veranderen van de deurkruk kan al veel doen met een kamer. Pas die eens aan en kijk wat er gebeurt met de uitstraling van de slaapkamer.