Geld verdienen met cashback: praktische tips

Met cashbackacties proberen fabrikanten, verzekeraars en energiebedrijven klanten over de streep te trekken. Waar moet je op letten bij een aanbieding? En hoe zitten deze acties in elkaar? Met het goedkoopste sim only abonnement bekijk jij op deze website producten die 100 procent worden terugbetaald. Wij geven je drie praktische tips zodat jij geen geld laat liggen.

Vergeet de korting niet te verzilveren

Dit klinkt als een open deur, maar een cashbackactie levert je alleen een gratis product op als je niet vergeet om de korting te verzilveren. Vaak gaat het hier mis omdat je bijvoorbeeld de bon in moet scannen en naar de website van de fabrikant moet gaan om daar een formulier in te vullen. Ook kan je gevraagd worden om streepjescodes uit de verpakking te knippen en op te sturen om je geld terug te krijgen. Dit kan je vergeten, wat kassa betekent voor de fabrikant en de winkelier omdat ze gewoon de volle marge ontvangen. Doe je mee aan een cashbackactie? Vraag dan direct na aankoop het geld terug.

Korte looptijd

De snelle beslisser profiteert van het meeste voordeel. Cashbackacties staan bekend om de korte looptijd. Vaak ontvang je het product alleen gratis als je snel beslist of je het wilt hebben. Uiteraard wil je een miskoop voorkomen, dus neem eerst even de tijd om na te denken of je het product echt nodig hebt, of het elders niet voordeliger geprijsd is en of de specificaties aansluiten bij jouw wensen. Bij een product met 100 procent cashback is het altijd zonde om deze te laten liggen, want nadat jij aan de voorwaarden voor cashback hebt voldaan ontvang je het hele aankoopbedrag op je rekening. Op Terugbetaald.be vind je voornamelijk artikelen die volledig vergoed worden. Haal deze dus snel in huis om te profiteren van 100 procent voordeel!

Voorwaarden goed lezen

De Italiaanse overheid heeft onlangs een cashbackactie georganiseerd om de economie te stimuleren, maar met een maximum per product. Dus niemand kreeg 10 procent van zijn gloednieuwe Ferrari retour. Iedere aanbieding heeft zijn eigen voorwaarden. Lees deze voorwaarden goed door voordat je een aankoop doet, om teleurstelling te voorkomen. Fabrikanten behouden zich bijvoorbeeld in sommige gevallen het recht voor om een actie eerder te beëindigen bij grote belangstelling. Ook is het handig om van tevoren de terugbetalingstermijn te checken. Deze kan namelijk behoorlijk uiteenlopen. Soms heb je jouw geld een paar dagen later weer op je rekening staan, terwijl dit bij anderen tot wel acht weken kan duren. Tenslotte is het belangrijk dat je weet dat je voldoet aan alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor de cashback. Stuur de benodigde gegevens op tijd door en bewaar de verpakking en de kassabon tot het geld op je rekening staat. Wij wensen je veel plezier met (gratis) shoppen!